Από το 2011 μέχρι το 2017 έχασαν την ζωή τους 259 άνθρωποι σε 137 περιστατικά.

Τουρίστας βγάζει σέλφι δίπλα σε ποτάμι λάβας στον κρατήρα ενός ηφαιστείου της Αιθιοπίας – Eric Lafforgue/Art in All of Us/Getty Images

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιέυθηκε στο Journal of Family Medicine and Primary Care από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι και τον Νοέμβριο του 2017 και σε 137 περιστατικά, πάνω από 250 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να τραβήξουν μια επικίνδυνη σέλφι. Η μέση ηλικία των ανθρώπων ήταν τα 23 έτη ενώ πάνω από το 70% ήταν άντρες.

Οι περισσότεροι θάνατοι οφείλονταν σε πνιγμούς, πυρκαγιές, αυτοκινητικά δυστυχήματα και πτώσεις στο κενό. Η πρώτη αιτία, ο πνιγμός, αφορούσε ανθρώπους που τους παρέσυραν ορμητικά νερά, περιστατικά με σκάφη, κλπ. Στις αιτίες ακολουθούν τα κινούμενα τρένα, ζώα, ηλεκτροπληξίες και όπλα.

Τα περισσότερα περιστατικά έλαβαν χώρα στις Ινδίες ενώ ακολουθούν η Ρωσία, οι ΗΠΑ και το Πακιστάν.

Οι ερευνητές δηλώνουν χαρακτηριστικά πως το κίνητρο μιας “καλής σέλφι” είναι η επιθυμία για όλο και περισσότερη ψηφιακή ανταμοιβή μέσω των social media. Η έρευνα μάλιστα προτείνει και καλεί τον κόσμο για σέλφιζ εκτός των “No Selfie Zones”.

Τέλος γίνονται συζητήσεις για τοποθέτηση πινακίδων σε σημεία “μεγάλης επικινδυνότητας” προς μείωση των περιστατικών ανά τον κόσμο.

 

 

Πηγή: www.cnet.com