Είναι όμορφο που γράφω μετά από πολύ καιρό για έναν τόσο καλό σκοπό.
Γιατί αν δεν είναι η συσπείρωση καλός σκοπός στις δύσκολες μέρες που ζούμε…τότε τι;

Η συσπείρωση νιώθωντων ανθρώπων λοιπόν είναι σημαντική συγκυρία για να στιφθεί μια Ιδέα έτσι ώσθε να βγάλει τον σκοπό της.

Δεν θα ήθελα απλώς να χαιρετίσω μια καλή ιδέα. Θα ήθελα να γίνει αντιληπτή, πέραν της προαναφερθείσας συσπείρωσης, η σημαντικότητα της ενσυναίσθησης και του υπόβαθρου. Μόνον μέσω αυτών των ομολογουμένως εγκεφαλικά εξελιγμένων διαδικασιών θα μπορούμε ευκολότερα να εντοπίζουμε κενά στην καθημερινή μας ζωή. Και να τα καλύπτουμε.

Ένα πενταπόσθαγμα των ανωτέρω είναι το παρόν.
Περί GrafeiaTeleton.net ο λόγος.

Παρατηρώντας αδρώς κι εκ του μακρόθεν το εγχείρημα, είναι ένα εργαλείον. Παρατηρώντας το αισθαντικώς κι εκ του σύνεγγυς, είναι μια αγκαλιά.
Μια συγκεντρωτική αγκαλιά που οραματίσθηκαν οι συντελεσθαί, η ομάδα έμπνευσης του GrafeiaTeleton.net και θα εσωκλείει όλα τα Γραφεία Τελετών καθώς και τα υπόλοιπα συναφή επαγγέλματα του κλάδου.

Ένας κλάδος αρκούντως παραξηγημένος και κατατρεγμένος.

Ένας κλάδος που όση ανθρωπιά φέρει τόσα ταμπού έχει να αντιμετωπίσει.

Ένας κλάδος που του αξίζει ο εκσυγχρονισμός και η αναδρομική αναγνώριση.

Ο καθένας μας οφείλει αρχικά να αισθανθεί τα παραπάνω για να μπορέσει στη συνέχεια να συναισθανθεί την λεπτή θέση όλων των επαγγελματιών που εξ-υπηρετούν με αφοσίωση την Σταθερά του Θανάτου.

“Σοβαρά κύριε Μπούκουρα;” ίσως ρωτήσει κάποιο υπερελεύθερο πνεύμα που αρέσκεται να πετά ψηλά για καλύτερη θέα.

“Ναι. Σοβαρά.” θα απαντούσα.

Είναι επιλογή του καθενός το πως, το που και το πότε θα χρησιμοποιήσει την σοβαρότητα, την “ανοιχθή σκέψη” και το χιούμορ. Είναι επιλογή, αν θέλετε, του νου σε ρόλο μιξόλογκισθ οι αναλογίες των παραπάνω.

Ένα τέτοιο εγχείρημα δεν μπορεί παρά να έχει γερές βάσεις σοβαρότητας και πρακτικότητας. Αποδεικνύεται -και- έτσι πως το χιούμορ δεν είναι πανάκεια.

Ακόμα και το ξυλοκαϊνικό αρκτικόλεξον Α.Μ.Α. (Αχρείασθη Μηχανή Αναζήτησης), το παρατσούκλι του παρόντος, έχει τις βάσεις του σε κάτι πολύ, πολύ σοβαρό.

Κλείνοντας θα ήθελα να εγκαινιάσω και το Blog, το ζωτικό σημείο του παρόντος site. Πλέον θα φιλοξενεί απόψεις, συζητήσεις, σχετικά άρθρα, επικαιρότητα, συνεντεύξεις και άλλα θέματα που θα δύναται να παρακολουθεί ο κάθε επισκέπτης.
Εις το επαναδιαβάζειν.

 

Να είσθε καλά.

-Αλκίνοος Μπούκουρας,
Δραπετσώνα, Ιούνης 2018.